“GLAVNI U GRADU” - SAJAM AUTOMOBILA I MOTOCIKALA
19.03.2018.

 

Na Beogradskom sajmu će se od 22. do 28. marta 2018. godine održati Sajam automobila-DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala-MOTOPASSION

Ovogodišnji sajmovi automobila i motocikala održavaju se u znaku izuzetnog jubileja–80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila, održanog u martu daleke 1938. godine. Bila je to prva samostalna, specijalizovana sajamska manifestacija tek osnovanog Beogradskog sajma, koji je tako postao jedan od devet zvanično registrovanih salona automobila u Evropi, a samim tim i jedna od metropola svetske automobilske industrije. Ove dve sajamske priredbe, najpopularnije među ljubiteljima automobila i motocikala, održavaju se pod sloganom “GLAVNI U GRADU”.

Beogradski sajam u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije, na Sajmu predstavlja najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije, najraznovrsnije performanse, dizajnerska i tehničko-tehnološka inovativna rešenja u svim sektorima. Programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji su za potencijalne kupce jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

Organizator najavljuje učešće 306 izlagača iz dvadesetak zemalja, koji će predstaviti 34 automobilska brenda sa 41 premijerom ili sasvim novim modelima automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana. Proizvođači lakih privrednih vozila predstaviće 10 renomiranih brendova sa 19 noviteta. Motopassion će ugostiti 73 izlagača, koji će predstaviti 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala, sa više od 50 noviteta.

Domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviće se i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu. U ovom segmentu najavljeno je dvadesetak premijera.

Svečani sajamski ugođaj dodatno će podgrejati i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tjuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme.

Na sajmovima će učestvovati i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupaca. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, koje u saradnji sa prodavcima i distributerima pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja.

Posetiocima će u pratećem programu biti ponuđeni informativnim, obrazovno-edukativni i zabavni sadržaji, takmičarski program i aktivnosti, test vožnje i drugo.

U petak 23. marta biće proglašen „Automobil godine“ u četiri kategorije, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma (pobednici će biti izloženi na štandu AANS u hali 1). Sledi smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“ (subota, 24. mart) u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba „Beograd“. Za ponedeljak 26. marta predviđeno je proglašenje „Eko auta 2018. u Srbiji“, ali i izbor za „Miss Sajma automobila i Motopassion-a“. Proglašenje “najboljih u auto industriji“ je u utorak 27. marta.

Iz brojnih dešavanja u okviru pratećeg programa vredi pomenuti prezentaciju na temu „Tržište akumulatora i starterskih i industrijskih baterija u Srbiji“, u organizaciji kompanije TAB baterije, zatim okrugli sto „Nedostatak profesionalnih vozača–školovanje vozačkog kadra“ u organizaciji PU Međunarodni transport, kao i veliki skup na temu „Električna vozila, punjači i infrastruktura…“ u organizaciji Katedre za motorna vozila Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Elektrotehničkog instituta „Nikola Tesla“ iz Beograda, Privredne komore Srbije i dr.

Nacionalna vozačka akademija NAVAK će između hala 2 i 3 svakodnevno demonstrirati uticaj korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje na bezbednost u saobraćaju i testirati nove tehnologije–vožnju na hibridni i električni pogon. Na poligonu ispred hala 7, 8 i 9 biće svakodnevno organizovan Stunt Show (Nikola Radojković iz Aleksinca demonstriraće akrobatsku vožnju motocikla), na „zelenom poligonu“ ispred „Motopassion“ hala posetioce očekuju svakodnevne test vožnje skutera, bicikala i trotineta na električni pogon, a na istom poligonu Sportsko udruženje „Moto klub Bezbednost“ organizuje trening bezbedne vožnje…

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je porodični dan (Family Day), 27. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu od 500 dinara.

Sajam automobila se održava u halama 1, 1a, 2, 3, 3a, 4 i 5 Beogradskog sajma. Sajam motocikala MOTOPASSION održava se u halama 7, 8 i 9. Radno vreme sajma je od 22. do 27. marta od 10 do 20 časova, a 28. marta je od 10 do 19 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, a grupna za đake i studente 150 dinara. Cena ulaznice za porodični dan 27. marta (roditelji sa decom do 16 godina) je 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Generalni sponzor sajma je DDOR OSIGURANJE, a medijski sponzor je SAT Media Group.

Organizator izložbi je Beogradski sajam:

Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija

Zoran Lupšić, projekt menadžer

Danijela Aleksić, market menadžer

Vesna Dimitrijević, market menadžer – asistent

Tel: +381 (0)11 2655-917; 2655-517; 2655-617

Tel/fax: +381 (0)11 2655-317

e-mail: auto@sajam.rs

www.sajamautomobila.rs

Galerija:

Više o svemu potražite na sajtu Beogradskog sajma i Sajma automobila >>>