GRAFIMA I BIRO-EXPO 2018.
12.09.2018.

 

Jubilarni 40. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA održaće se u Beogradu od 26. do 29. septembra 2018. pod sloganom “Više boje”. U istom terminu održava se i 26. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO.

Ovogodišnji, 40. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije - Grafima, najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, biće održan pod svodovima Beogradskog sajma od 26. do 29. septembra 2018. godine. Pod sloganom "Više boje", srpskom i regionalnom tržištu biće ekskluzivno predstavljeno sve bez čega se danas ne može u matici svetskih tehnoloških tokova u oblasti grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, reklamne, muzičke i filmske industrije, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih i medijskih grana. Radi se o širokom spektru mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, paleti sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, ali i kompleksnim softverskim, ICT ili dizajnerskim rešenja u ovim oblastima.

Oko 80 izlagača iz desetak zemalja potrudiće se da na Beogradskom sajmu budu zastupljeni svi aktuelni tehnički, tehnološki i dizajnerski trendovi.

Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, štamparije, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina. Zbog toga se poslovnom segmentu i rejtingu ove sajamske manifestacije sajma poklanja posebna pažnja, a učesnici različitih sajamskih programa po pravilu su veoma zadovoljni poslovnim aranžmanima sklopljenim tokom Grafime.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Epson, globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, u oblasti kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih uređaja i uređaja sa kristalnim oscilatorima (računari, štampači, skeneri, projektori, poluprovodnici, displeji, kristalni oscilatori, satovi, plastična korektivna sočiva, oprema za automatizaciju u fabrikama itd).

Prateći program Grafime biće podeljen u tri tematske celine:

- Tehnologija štampe

- Grafički dizajn

- Reklamni materijal

Prateći program se sastoji od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća, uz neizostavnu podršku udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, akademskih ustanova.

Inovativni sajamski program "Ulica kreativnih rešenja", koji promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna, na zahtev izlagača i posetilaca biće obogaćen novim segmentom: berzom korišćenih mašina. Radi se o polovnim mašinama, sa znatno nižim cenama, namenjenim malim privrednicima koji tek pokreću svoj posao.

Specijalni sajamski poklon učesnicima i posetiocima biće Regionalno takmičenje u oblepljivanju vozila pod nazivom "Adria/Balkan Wrap Star", koje po pravilu privlači veliku i medijsku i pažnju široke publike. Proizvodnja samolepljivih folija je, inače, samo jedan segment u oblasti grafičke industrije, ali je ovakav način promocije odlično prihvaćen i od korisnika i od proizvođača. Takmičenje se organizuje u saradnji sa Print Magazinom iz Hrvatske.

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeljuje već tradicionalne simbolične nagrade: Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat, a nisu isključena ni druga ad hoc priznanja.

Zajedno sa Grafimom, na istom mestu i u isto vreme, od 26. do 29. septembra 2018, u hali 4 Beogradskog sajma, održava i 26. Međunarodni sajam informatičko-bitrotehničke opreme Biro-Expo, kompatibilna multisektorska sajamska manifestacija usmerena na kancelarijsko poslovanje.

Manifestacija je postala najznačajnije tržište u regionu, mesto na kome se promoviše i prodaje najsavremenija oprema i materijali potrebni za opremanje i rad poslovnih prostora, poslovna galanterija i reklamni pokloni.

U 6 robnih grupa izlagači će predstaviti:

KANCELARIJSKI NAMEŠTAJ: Stolovi, stolice i fotelje, plakari i ormari, police, table za prezentaciju itd.

BIRO MAŠINE I PRIBOR: Fotokopiri, faks mašine, štampači, multifunkcionalne mašine, kompjuteri, laptop uređaji, telefoni, mašine za plastifikaciju, mašine za povezivanje i koričenje, uništivači papira, projektori, kiktafoni, bušači hartije, heft mašine itd.

KANCELARIJSKI MATERIJALI: Papiri i papirna konfekcija, tabuliri, registratori, data mape, pisaći pribor, toneri, termo rolne, riboni, diskete, folije itd.

POSLOVNA GALANTERIJA I POKLONI: Rokovnici, poslovne tašne i neseseri, organizeri, luksuzni pisaći pribor, albuni za vizit karte, novčanici, upaljači, satovi, privesci za ključeve, reklamne majice i kačketi, kravate, marame, kišobrani itd.

DEKORATIVNI PROGRAM: Dekorativne kese i kutije, čestitke i pozivnice, novogodišnja i uskršnja dekoracija, party dekoracija itd.

FOTO PROGRAM: Fotoaparati, kamere, memorijske kartice, kablovi, repromaterijali, foto-albumi, torbice i prateća oprema

Na prošlogodišnjoj Grafimi učestvovalo je čak 80 izlagača iz devet zemalja (Srbije, Hrvatske, BiH, Češke, Italije, Portugalije, Nemačke, Kine i Bugarske). Izlagački i prateći sajamski programi obuhvatili su 3.500 m2 zatvorenog izlagačkog prostora, a posetilo ih je 7.000 posetilaca, od čega se na registrovanu poslovnu posetu odnosi čak 824.

Grafima i Biro-Expo održavaju se u hali 4 Beogradskog sajma, a radno vreme sajmova biće od 10 do 18 časova.

Cena ulaznica za neregistrovane posetioce:

- pojedinačne ulaznice ............................. 250 RSD

- grupne ulaznice (više od 20 osoba) ....... 150 RSD

- cena parkinga (po satu) ......................... 100 RSD

Organizator sajmova je Beogradski sajam:

Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija

tel/fax: +381 (0)11 2655 831

e-mail: grafima@sajam.rs

e-mail: biroexpo@sajam.rs

Projektni tim:

Aleksandar Pavić, koordinator projekta

tel: + 381 (0) 11 2655 831

e-mail: aleksandar.pavic@sajam.rs

Ljiljana Andrejević, saradnik na projektu

tel: +381 (0)11 2655 121

e-mail: ljiljana.andrejevic@sajam.rs

B2B

visitus@sajam.rs

Galerija:

Za više informacija o svemu posetite sajt Beogradskog sajma ili internet stranicu Grafime >>>