POČINJE SEZONA SAJMOVA NA BEOGRADSKOM SAJMU
17.06.2020.

 

Posle otkazivanja i pomeranja mnogih redovnih sajmaskih manifestacija zbog pandemije korona virusa i nakon uključivanja Beogradskog sajma u prve linije fronta pretvaranjem najveće hale u bolnicu za prijem građana najlakše inficiranih virusom „covid-19“, došao je trenutak da se sajam vrati svojoj osnovnoj delatnosti. Simbolični “novi početak” pod sloganom „Bašta u srcu grada“ u hali 3 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od srede 17. do subote 20. juna 2020. godine označiće 25. Međunarodni sajam hortikulture-BeoPlantFair.

Sajam hortikulture-BeoPlantFair je već godinama zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara, cvetni događaj koji okuplja ljubitelje prirode, zelenila i raznovrsnog cveća, i donosi savremen pogled na estetiku življenja u skladu sa prirodom.

Sajam hortikulture upravo je mesto inspiracije i ideja za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova. Na sajmu će moći da se izabere iz bogatog izbora sadnica cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka, i kupi odabrano direktno od proizvođača. BeoPlantFair je tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji.

Sajam hortikulture je obogaćen sa još tri tematske izložbe: 23. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda-Darovi prirode, 8. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme-MotoPlantExpo i 4. Izložba organske proizvodnje-Organic Fest.

Sadržajan stručni prateći program na 24. Međunarodnom sajmu hortikulture-BeoPlantFair posetiocima sajma raznolikih poslovnih profila i ličnih afiniteta pruža jedinstvenu priliku da se upoznaju sa novim trendovima i brendovima u hortikulturi, pejzažnoj arhitekturi i prostornom planiranju, proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, da saznaju više o značaju i lekovitim dejstvima preparata od meda, novim tehnologijama u gajenju bilja, kao i o evropskim tendencijama, regulativi i normativnim rešenjima u oblasti hortikulture.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

Sajam BeoPlantFair se odvija u hali 3 Beogradskog sajma, a radno vreme je od 10 do 18 časova. Ovom prilkikom ulaz za posetioce u „Baštu u srcu grada“ na Beogradskom sajmu je besplatan.

Organizator manifestacija je Beogradski sajam:

Sanja Ognjanović Kocić

tel/faks: +381 (0)11 2655 892

e-mail: hortikultura@sajam.rs

Više informacija o ovoj manifestaciji, kao i o novim terminima održavanja odloženih sajamskih priredbi, potražite na sajtu Beogradskog sajma >>>