PRAVNI FAKULTET ZA PRIVREDNU I PRAVOSUĐE NOVI SAD
06.06.2022.

 

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, osnovan 2000. godine kao jedan od fakulteta Univerziteta Privredna akademija, uspešno je okončao reakreditaciju Ustanove i svih studijskih programa do 2027. godine.

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu na osnovnim akademskim studijama se odnedavno realizuje studijski program Pravo, bezbednost i kriminalistika. Osnovne akademske studije traju četiri godine i po njihovom završetku stiče se ukupno 240 ESPB bodova i zvanje DIPLOMIRANI PRAVNIK.

Uslov za upis Osnovnih akademskih studija jeste prethodno završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje i položen prijemni ispit.

Na osnovnim akademskim studijama, s jedne strane, stiču se znanja potrebna za upis u sledeći obrazovni stepen, dok s druge strane, stečena znanja na osnovnim akademskim studijama omogućavaju obavljanje određenih stručnih poslova koji se traže na tržištu rada.

Nastavni plan i program studijskog programa Pravo, bezbednost i kriminalistika pruža mogućnost sveobuhvatnog i kvalitetnog obrazovanja sticanja znanja, za različita zanimanja, a koja će studentima prenositi renomirani nastavnici i saradnici. Studijski program razvijen na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe je specifičan i jedinstven, jer omogućava svršenim studentima da se profilišu upravo u oblasti bezbednosti i kriminalistike, a ujedno da steknu sva relevantna pravna znanja za uspešno polaganje pravosudnog ispita, te je spektar mogućih zanimanja veoma širok. Neka od prestižnih zanimanja sa perspektivom obavljanja samostalnih delatnosti su npr. tužilac, sudija, advokat, detektiv, oficir bezbednosti i sl.

Za dodatne informacije o studijskom programu možete kontaktirati doc.dr Darka Markovića nae-mail adresi: darko.markovic@pravni-fakultet.info.

Više informacija o svemu potražite na sajtu Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe >>>

Geri Karolja 1, 21107 Novi Sad, Vojvodina, Srbija

+381 (0)21 400-499

+381 (0)21 400-499

INFORMACIJE O UPISU

+381 (0)21 400-499

upis@pravni-fakultet.edu.rs

RADNO VREME FAKULTETA

Radnim danima: od 08:00h do 15:00h (CET)

Subotom: od 08:00h do 13:00h (CET)

Informacije o Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>