GRAFIMA – VIŠE BOJE!
13.09.2016.

 

38. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije-GRAFIMA održaće se od 28. septembra do 1. oktobra 2016. u hali 4 Beogradskog sajma. Domaćin ove u regionu najznačajnije manifestacije u oblasti grafičke proizvodnje je kompanija Canon.

 

 

Pod sloganom "Više boje!" sajam GRAFIMA je centar okupljanja svih stručnjaka čija je delatnost u vezi sa grafičkom proizvodnjom, u najširem smislu i referentno mesto za predstavljanje stranih proizvoda i izlagača na našem tržištu. Najveći broj izlagača i posetilaca ove manifestacije dolazi iz sfere grafičke i reklamne industrije, štampanih medija, dizajna, izdavaštva, muzičke i filmske industrije, radija i televizije, iz zemlje i inostranstva. Najviše izlagača iz inostranstva dolazi iz zemalja iz šireg regiona: Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske ali i drugih zemalja iz Evrope.

GRAFIMA predstavlja proizvode, usluge, tehnička i tehnološka dostignuća ove izrazito ekspanzivne privredne grane u okviru nekoliko robnih grupa:

1. MAŠINE, UREĐAJI I OPREMA ZA GRAFIČKU INDUSTRIJU

- Priprema za štampu (uređaji za unošenje, obradu i prenos podataka, mašine i oprema za izradu štamparske forme za različite tehnika štampe, programski paketi za pripremu za štampu, oprema za izradu probnih otisaka)

- Štampa (štamparske mašine za konvencionalne štamparske tehnike, ravna ofset štampa, sito štampa, flekso štampa, tampon štampa, mašine za digitalnu štampu, digitalna štampa malog formata, digitalna štampa velikog formata)

- Grafička dorada (mašine i opremna za knjigovezačku doradu, mašine i oprema za ambalažersku doradu, mašine i oprema za preradu papira)

- Rezervni delovi i komponente

- Polovne grafičke mašine

- Kontrolni i merni uređaji i oprema

- Mašine i oprema za reciklažu otpadnih materijala

2. SIROVINE I REPROMATERIJALI

- Papiri, kartoni, lepenke, samolepljivi materijali

- Boje, lakovi, lepkovi

- Hemikalije za grafičku industriju

- Knjigovezački materijali

3. PROIZVODI GRAFIČKE INDUSTRIJE

- Knjige, brošure, novine i časopisi

- Prospekti, katalozi, etikete, propagandni materijal

- Umetničke reprodukcije

- Ambalažni proizvodi od papira i kartona

- Papirna konfekcija i higijenski program

- Vrednosni papiri

Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira i polovnih mašina.

Izlagački program Grafime po pravilu je obogaćen pratećim programom, izložbama i stručnim konferencijama, uz tradicionalno prisustvo i podršku udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, pre svih Privredne komore Srbije, odnosno njene Grupacije grafičke industrije, akademskih ustanova.

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeliće već tradicionalne nagrade: Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

S obzirom da je grafička industrija veoma kompleksna privredna grana, direktno povezana sa drugim značajnim privrednim granama i tokovima, sajam GRAFIMA je s razlogom referentno mesto za poslovne B2B susrete izlagača i poslovnih ljudi iz zemlje i inostranstva. U tu svrhu je na portalu sajma GRAFIMA omogućena registracija i prijava izlagača i postavljanje B2B profila sa kompletnom ponudom. Registracija je namenjena isključivo aktivnim pravnim licima i njihov B2B profil biće vidljiv u koloni na levoj strani portala za sve posetioce portala.

U istom terminu održaće se 24. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme Biro-Expo, koji je tematski usmeren na kancelarijsko poslovanje:

KANCELARIJSKI NAMEŠTAJ: Stolovi, stolice i fotelje, plakari i ormari, police, table za prezentaciju itd.

BIRO MAŠINE I PRIBOR: Fotokopiri, faks mašine, štampači, multifunkcionalne mašine, kompjuteri, laptop uređaji, telefoni, mašine za plastifikaciju, mašine za povezivanje i koričenje, uništivači papira, projektori, kiktafoni, bušači hartije, heft mašine itd.

KANCELARIJSKI MATERIJALI: Papiri i papirna konfekcija, tabuliri, registratori, data mape, pisaći pribor, toneri, termo rolne, riboni, diskete, folije itd.

POSLOVNA GALANTERIJA I POKLONI: Rokovnici, poslovne tašne i neseseri, organizeri, luksuzni pisaći pribor, albuni za vizit karte, novčanici, upaljači, satovi, privesci za ključeve, reklamne majice i kačketi, kravate, marame, kišobrani itd.

DEKORATIVNI PROGRAM: Dekorativne kese i kutije, čestitke i pozivnice, novogodišnja i uskršnja dekoracija, party dekoracija itd.

FOTO PROGRAM: Fotoaparati, kamere, memorijske kartice, kablovi, repromaterijali, foto-albumi, torbice i prateća oprema

Sajmovi GRAFIMA i BiroExpo održavaju se u hali 4 Beogradskog sajma. Cena pojedinačne ulaznice je 250,00 dinara, grupne ulaznice (20 i više osoba) koštaju 150,00 dinara, a cena parkinga je 100,00 dinara po započetom satu.

Organizator je Beogradski sajam:

 

BEOGRADSKI SAJAM

Bulevar vojvode Mišića 14

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 (0)11 2655-831

Fax: +381 (0)11 2655-831

e-mail: grafima@sajam.rs

Aleksandar Pavić, koordinator

Tel: +381 (0)11 2655-831

e-mail: aleksandar.pavic@sajam.rs

Ljiljana Andrejević, saradnik na projektu

Tel: +381 (0)11 2655-121

e-mail: ljiljana.andrejevic@sajam.rs

 

Za prijavu i registraciju izlagačai posetilaca i više informacija o svemu posetite sajt organizatora Beogradskog sajma ili portal sajma GRAFIMA >>>