29. EXPO-ZIM I SAJAM SPORTA
01.01.1970.

 

Od 27. do 30. novembra 2014. godine u hali 4. Beogradskog Sajma održaće se 29. EXPO-ZIM - sajam zimske sportsko-rekreativne opreme, zimskog turizma i rekreacije, na kome se razmenjuje polovna oprema i promovišu i prodaju najsavremeniji modeli najpoznatijih svetskih brendova. Istovremeno, Beogradski sajam najavljuje novu manifestaciju – 3. SAJAM SPORTA, čiji su organizatori Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije i Sportski savez Srbije. Manifestacija i pre premijernog održavanja privlači veliku pažnju, a održaće se od 27. do 29. novembra u hali 2 Beogradskog sajma.

EXPO-ZIM pruža priliku posetiocima da se na početku sezone pripreme za predstojeću zimu, informišu o cenama zimskih aranžmana i opreme. Očekuje se da će, kao i prethodnih godina, hiljade posetilaca iskoristiti Sajam za nabavku nove opreme, prodaju i razmenu korišćene opreme, razgovore sa stručnjacima i sportistima. To će biti prilika za upoznavanje sa svetskim trendovima opreme za zimske sportove, fitnes i rekreaciju.

Ovogodišnji Sajam obeležiće veliki povratak na Beogradski sajam turističkih organizacija i agencija - NTO Crne Gore, TO Borovec iz Bugarske, Združenih skijališta Slovenije, TO Istočno Sarajevo, agencija Euro jet, Odeon travel, Mujen Kopaonik, Kraljevi čardaci Kopaonik i mnogih drugih.

Ljubitelji zimskih sportova na EXPO-ZIM-u moći će da kupe ski-pass uz popust od 10 odsto. Šestodnevni ski-pass uz popust košta manje od 100 evra, što je najjeftinija ponuda u Evropi. Pored ove pogodnosti, Skijališta Srbije organizuju promotivnu prodaju ski-passa i za četiri „top ski-vikenda“ - 22. januara, 5. i 26. februara, kao i 19. marta 2015. Mališani će uz ski-pass dobijati i zaštitne kacige.

Ovogodišnju priredbu otvoriće Jure Košir, jedan od najuspešnijih Slovenačkih skijaša.

Organizator sajma je Beogradski sajama, a suorganizator asocijacija SPORT ZA SVE iz Beograda.

EXPO-ZIM se održava u hali 4 Beogradskog sajma u radno vreme od 10 do 20 časova. Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, dok su upola jeftinije ulaznice za grupne posete, koje važe za grupe od najmanje 20 ljudi, sa overenim spiskom na memorandumu institucije iz koje dolaze. Cena parkiranja je 100,00 dinara po započetom satu.

Više informacija o sajmu možete dobiti od organizatora sajma:

BEOGRADSKI SAJAM

Bulevar vojvode Mišića 14

11000 Beograd, Srbija

Tel./Fax: +381 (0)11 2655-866

e-mail: dragan.zecevic@sajam.rs

 

U toku trajanja EXPO-ZIM sajma održaće se premijerno, od 27. do 29. novembra 2014. godine 3. SAJAM SPORTA u organizaciji Ministarstva omladine i sporta u Vladi Srbije i Sportskog saveza Srbije. Cilj Sajma je da predstavi sva dostignuća vrhunskog, školskog, rekreativnog i univerzitetskog sporta. Na jednom mestu posetioci će moći da saznaju mnoge pojedinosti o svim sportovima, najuspešniji klubovi izložiće svoje medalje i trofeje, a biće održana i brojna predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti sportske medicine, antidopinga i huliganizma.

Na Sajmu sporta predstaviće se i Olimpijski komitet Srbije, Antidoping agencija Srbije, Paraolimpiski komitet Srbije, granski sportski savezi, fakulteti, kao i drugi mnogobrojni prijatelji sporta, sponzori i proizvođači sportske opreme.

Sajam se održava pod sloganom „Sportska strana Srbije“, besplatan je za sve posetioce, a obeležiće ga i brojni skupovi i predavanja. Pored savetovanja i stručnih tribina, među kojima posebnu pažnju privlači predstavljanje promena u novom Zakonu o sprečavanju dopinga u sportu, posetiocima će biti predstavljena i treća knjiga iz serijala „Medalje zauvek“. Na dan zatvaranja predviđeno je održavanje Nacionalnog seminara za stručno usavršavanje sportskih radnika u sistemu sporta Srbije.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije biće zastupljen kroz brojne aktivnosti, a sva dešavanja se održavaju pod nazivom „Praćenje i analiza trenažnog procesa i oporavka sportista“. Zainteresovani posetioci na predavanjima će moći da popune upitnike pomoću kojih će organizatori prikupiti preliminarne informacije o stanju i potrebama trenera i sportista, upravo u oblasti praćenja i analize trenažnog procesa i oporavka sportista.

Sajam sporta otvara Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije. 

Program sajma i sve informacije možete pronaći na sajtu sajma sporta ili dobiti od organizatora sajma:

Sportski savez Srbije

11000 Beograd, Makedonska 28/II, Srbija

E-mail: sport@eunet.rs

E-mail: sportskisavezsrb@gmail.com

Telefon: +381 11 322 42 69

Fax: +381 11 322 00 79

www.sportskisavezsrbije.rs