35. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE - GRAFIMA
01.01.1970.

 

Od 9. do 12. oktobra 2013 godine na Beogradskom sajmu će se održati 35. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE-GRAFIMA. Ova specijalizovana manifestacija održava se u kontinuitetu od 1979 godine i postala je vodeća sajamska priredba ove vrste u regionu.

U isto vreme održaće se i 21. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME, zatim 10. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA-ECOFAIR kao i 9. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE.

 

 

35. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE-GRAFIMA

GRAFIMA je centar okupljanja svih stručnjaka čija je delatnost vezana za grafičku proizvodnju i pravo mesto za predstavljanje stranih proizvoda i izlagača na našem tržištu. GRAFIMA je odavno postala jedan od osnovnih podsticaja bržeg razvoja grafičarstva u našoj zemlji i zbog svoje delatnosti direktno je povezana sa najznačajnijim privrednim tokovima, a zbog velikog broja izlagača iz zemlje i inostranstva i izuzetne posećenosti, već godinama je mesto poslovnih susreta.

Ove godine domaćin sajma je firma SYMBOL iz Subotice sa brendom FUJI FILM.

Program izlaganja na sajmu obuhvata:

1. MAŠINE, UREĐAJI I OPREMA ZA GRAFIČKU INDUSTRIJU

• Priprema za štampu:

- Uređaji za unošenje, obradu i prenos podataka

- Mašine i oprema za izradu štamparske forme za različite tehnika štampe

- Programski paketi za pripremu za štampu

- Oprema za izradu probnih otisaka

• Štampa:

- Štamparske mašine za konvencionalne štamparske tehnike: Ravna ofset štampa; Sito štampa; Flekso štampa; Tampon štampa

- Mašine za digitalnu štampu: Digitalna štampa malog formata; Digitalna štampa velikog formata

• Grafička dorada:

- Mašine i opremna za knjigovezačku doradau

- Mašine i oprema za ambalažersku doradu

- Mašine i oprema za preradu papira

• Rezervni delovi i komponente

• Polovne grafičke mašine

• Kontrolni i merni uređaji i oprema

• Mašine i oprema za reciklažu otpadnih materijala

2. SIROVINE I REPROMATERIJALI

• Papiri, kartoni, lepenke, samolepljivi materijali

• Boje, lakovi, lepkovi

• Hemikalije za grafičku industriju

• Knjigovezački materijali

3. PROIZVODI GRAFIČKE INDUSTRIJE

• Knjige, brošure, novine i časopisi

• Prospekti, katalozi, etikete, propagandni materijal

• Umetničke reprodukcije

• Ambalažni proizvodi od papira i kartona

• Papirna konfekcija i higijenski program

• Vrednosni papiri

GRAFIMA podrazumeva i prateći stručni program koji će činiti: Stručna predavanja; Prezentacije novih tehnoligija i dostignuća; Prisustvo i podrška udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija (Privredna komora Srbije - Udruženje za grafičku industriju, Savez grafičkih inženjera i tehničara, Srednje grafičke škole, Visokoobrazovne strukovne i akademske ustanove); Stručna literatura i publikacije.

Izlagači će se na sajmu GRAFIMA predstaviti u hali 4 Beogradskog sajma u radno vreme od 10 do 18 časova.

Spisak izlagača, registracija za besplatne posete, zakazivanje B2B sastanaka i druge informacije o sajmu možete pronaći na sajtu sajma ili dobiti od organizatora:

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0)11 2655-831
Fax: +381 (0)11 2655-831
e-mail: grafima@sajam.rs

 

 

 

 

21. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME - BIRO-EXPO

Sajam BIRO-EXPO, osnovan 1993 godine, postao je najznačajnije tržište u regionu na kome se predstavlja i sa koga se nabavlja kako najsavremenija oprema i materijali potrebni za opremanje i rad poslovnih prostora, tako i poslovna galanterija i pokloni pred nastupajuću Novu godinu. Izlagači-proizvođači, zastupnici i uvoznici kancelarijske opreme, materijala i poslovne galanterije upoznaju posetioce, poslovne ljude iz kompanija različitih delatnosti, predstavnike državne uprave, komora, velikih javnih sistema, trgovinskih lanaca, kao i vlasnike knjižara i široku publiku sa najnovijom ponudom eksponata domaćih i stranih tržišnih lidera.

Robne grupe u okviru kojih će izlagači predstaviti svoju ponudu su:

• KANCELARIJSKI NAMEŠTAJ – stolovi, stolice i fotelje, plakari i ormari, police, table za prezentaciju itd.

• BIRO MAŠINE I PRIBOR – fotokopiri, faks mašine, štampači, multifunkcionalne mašine, kompjuteri, laptop uređaji, telefoni, mašine za plastifikaciju, mašine za povezivanje i koričenje, uništivači papira, projektori, diktafoni, bušači hartije, heft mašine itd.

• KANCELARIJSKI MATERIJAL – papir i papirna konfekcija, tabuliri, registratori, data mape, pisaći pribor, toneri, termo rolne, riboni, diskete, folije itd.

• POSLOVNA GALANTERIJA I POKLONI – rokovnici, poslovne tašne i neseseri, organizeri, luksuzni pisaći pribor, albumi za vizit karte, novčanici, upaljači, satovi, privesci za ključeve, reklamne majice i kačketi,kravate, marame, kišobrani itd.

• DEKORATIVNI PROGRAM – dekorativne kese i kutije, čestitke i pozivnice, novogodišnja i uskršnja dekoracija, party dekoracija itd.

• FOTO PROGRAM – fotoaparati, kamere, memorijske kartice, kablovi, repromaterijal, foto-albumi, torbice i prateća oprema.

Sajam BIRO-EXPO će se održati u hali 4 Beogradskog sajma u radno vreme od 10 do 18 časova za posetioce, odnosno od 9:30 do 18:30 časova za izlagače.

Za više informacija o sajmu kontaktirajte organizatora:

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0)11 2655-831
Fax: +381 (0)11 2655-831
e-mail: biroexpo@sajam.rs

 

 

 

 

10. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA - ECOFAIR

Sajam ECOFAIR osnovan je 2004 godine i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije i Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije.

Teme sajma su: Elementi zaštite životne sredine; Rešenja zaštite životne sredine po oblastima; Zaštita prirode i upravljanje prirodnim resursima; Strategija, projekti i edukativni programi za očuvanje životne sredine i prirode; Međunarodna saradnja.

U toku sajma biće održani brojni prateći stručni skupovi, konferencije i seminari.

Sajam ECOFAIR će se održati u halama 1 i 1A Beogradskog sajma u radno vreme od 10 do 18 časova.

Prospekt sajma, prijave uzlagača i pozivno pismo možete preuzeti na sajtu sajma ili dobiti direktno od organizatora:

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0)11 2655-202
Tel/Fax: +381 (0)11 2655-556
e-mail: ekologija@sajam.rs

 

 

 

 

9. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

Tema ovogodišnjeg sajma biće: Električna energija, kogeneracija, ugalj, gas i nafta, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost.

9. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Robne grupe

• ELEKTRIČNA ENERGIJA: Hidro i termo elektrane, kogeneracija, projektovanje, izgradnja i održavanje energetskih objekata, prenosna i distributivna mreža, upravljanje elektroenergetskim sistemom.

• UGALJ: Tehnologije otkopavanja i utovar, geološka istraživanja, oplemenjivanje i prerada, transport, homogenizacija, upravljanje procesima i kvalitetom.

• NAFTA I GAS: Oprema i uređaji za istraživanje, proizvodnju, rafinerijsku i petrohemijsku preradu; proizvodnja derivata nefte, transport i skladištenje nafte i derivata nafte; trgovina; gradnja gasovoda i skladišta gasa; transport, skladištenje, distribucija i trgovina prirodnim gasom; gasifikacija.

• OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE: Male hidroelektrane, biomasa, geotermalna energija, solarna energija, energija vetra, uljani škrilci.

• ENERGETSKA EFIKASNOST: U proizvodnji, distribuciji, potrošnji itd.

Sajam se održava u halama 1 i 1A Beogradskog sajma u radno vreme od 10 do 18 časova.

Prospekt sajma, prijave za izlagače i pozivno pismo, kao i druge informacije o sajmu možete dobiti od organizatora sajma:

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0)11 2655-202
Tel/Fax: +381 (0)11 2655-556
e-mail: energetika@sajam.rs