36. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE
01.01.1970.

 

Od 15. do 18. oktobra 2014. godine na Beogradskom Sajmu će se održati 36. Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije GRAFIMA. GRAFIMA je, u suštini, centar okupljanja svih stručnjaka čija je delatnost vezana za grafičku proizvodnju i prava odrednica za predstavljanje stranih proizvoda i izlagača na našem tržištu.

U istom terminu održava se i 22. Međunarodni sajam informatičko birotehničke opreme BIRO-EXPO.

 

Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije GRAFIMA održava se u kontinuitetu od 1979. godine. Ova specijalizovana manifestacija Beogradskog sajma odavno je postala jedan od osnovnih podsticaja bržeg razvoja grafičarstva u našoj zemlji i vodeća sajamska priredba ove vrste u regionu. Zbog svoje delatnosti direktno je povezana sa najznačajnijim privrednim tokovima, a zbog velikog broja izlagača iz zemlje i inostranstva i izuzetne posećenosti, već godinama je mesto poslovnih susreta.

Na sajmu se prezentuju: proizvodi, usluge, tehnička i tehnološka dostignuća u ključnim segmentima ove privredne grane, grafički dizajn, grafičku pripremu, štampu i doradu, sirovine i repromaterijali, kao i ceo spektar proizvoda i novih mašina.

Robne grupe na Sajmu GRAFIMA:

1.Mašine, uređaji i oprema za grafičku industriju

Priprema za štampu: Uređaji za unošenje, obradu i prenos podataka, Mašine i oprema za izradu štamparske forme za različite tehnike štampe, Programski paketi za pripremu za štampu, Oprema za izradu probnih otisaka.

Štampa: Štamparske mašine za konvencionalne štamparske tehnike, Ravna ofset štampa, Sito štampa, Flekso štampa, Tampon štampa, Mašine za digitalnu štampu, Digitalna štampa malog formata, Digitalna štampa velikog formata.

Grafička dorada: Mašine i opremna za knjigovezačku doradu, Mašine i oprema za ambalažersku doradu, Mašine i oprema za preradu papira

Rezervni delovi i komponente

Polovne grafičke mašine

Kontrolni i merni uređaji i oprema

Mašine i oprema za reciklažu otpadnih materijala.

2. Sirovine i materijali

Papiri, kartoni, lepenke, samolepljivi materijali

Boje, lakovi, lepkovi

Hemikalije za grafičku industriju

Knjigovezački materijali

3. Proizvodi grafičke industrije Knjige, brošure, novine i časopisi

Prospekti, katalozi, etikete, propagandni materijal

Umetničke reprodukcije

Ambalažni proizvodi od papira i kartona

Papirna konfekcija i higijenski program

Vrednosni papiri.

Na sajmu učestvuju: Štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina...

Ove godine domaćin Sajma je kompanija Konica Minolta poslovna rešenja SE d.o.o, koja je sastavni deo koncerna Konica Minolta.

Prateći program sajma obuhvata svakodnevna predavanja i prezentacije.

Nagrade Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat dodeljuju se za najkvalitetnije grafičke proizvode.

Sajam GRAFIMA održava se u hali 4 Beogradskog sajma u radno vreme od 10 do 18 časova.

U istom terminu na Beogradskom sajmu održaće se 22. Međunarodni sajam informatičko birotehničke opreme BIRO-EXPO.

Sajam BIRO-EXPO postao je najznačajnije tržište u regionu na kome se predstavlja i sa koga se nabavlja kako najsavremenija oprema i materijali potrebni za opremanje i rad poslovnih prostora, tako i poslovna galanterija i pokloni pred nastupajuću Novu godinu.

Izlagači-proizvođači, zastupnici i uvoznici kancelarijske opreme, materijala i poslovne galanterije upoznaju posetioce - poslovne ljude iz kompanija različitih delatnosti, predstavnike državne uprave, komora, velikih javnih sistema, trgovinskih lanaca, kao i vlasnike knjižara i široku publiku sa najnovijom ponudom eksponata domaćih i stranih tržišnih lidera.

Robne grupe na sajmu BIRO-EXPO:

• KANCELARIJSKI NAMEŠTAJ – stolovi, stolice i fotelje, plakari i ormari, police, table za prezentaciju itd.

• BIRO MAŠINE I PRIBOR – fotokopiri, faks mašine, štampači, multifunkcionalne mašine, kompjuteri, laptop uređaji, telefoni, mašine za plastifikaciju, mašine za povezivanje i koričenje, uništivači papira, projektori, diktafoni, bušači hartije, heft mašine itd.

• KANCELARIJSKI MATERIJAL – papir i papirna konfekcija, tabuliri, registratori, data mape, pisaći pribor, toneri, termo rolne, riboni, diskete, folije itd.

• POSLOVNA GALANTERIJA I POKLONI – rokovnici, poslovne tašne i neseseri, organizeri, luksuzni pisaći pribor, albumi za vizit karte, novčanici, upaljači, satovi, privesci za ključeve, reklamne majice i kačketi,kravate, marame, kišobrani itd.

• DEKORATIVNI PROGRAM – dekorativne kese i kutije, čestitke i pozivnice, novogodišnja i uskršnja dekoracija, party dekoracija itd.

• FOTO PROGRAM – fotoaparati, kamere, memorijske kartice, kablovi, repromaterijal, foto-albumi, torbice i prateća oprema.

Sajam BIRO-EXPO održaće se u hali 4 Beogradskog sajma u readno vreme od 10 do 18 časova za posetioce, odnosno od 9:30 do 18:30 za izlagače.

Prijave za izlagače i više informacija o sajamskim priredbama GRAFIMA i BIRO-EXPO možete dobiti od organizatora:

 

BEOGRADSKI SAJAM

Bulevar vojvode Mišića 14

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 (0)11 2655-831

Fax: +381 (0)11 2655-831

e-mail: grafima@sajam.rs

e-mail: biroexpo@sajam.rs

Šef projekta: Aleksandar Pavić