41. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije - GRAFIMA
25.09.2019.

 

41. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije - GRAFIMA, najznačajnije okupljanje u regionu profesionalaca iz oblasti grafičke i papirne industrije, održaće se na Beogradskom sajmu od 25. do 28. septembra 2019. godine, pod sloganom “Više boje”.

GRAFIMA predstavlja ekskluzivnu smotru tehničkih i tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu, reklamnoj, muzičkoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim pratećim privrednim granama. Ova smotra je prilika da štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studiji, uvoznici repromaterijala, papira, polovnih mašina predstave izvanredno bogatu paletu mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, ali i originalna namenska softverska i ICT rešenja u različitim oblastima.

Prateći program GRAFIME podeljen je u tri tematske celine: tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal, a sastoji se od stručnih predavanja i prezentacija novih tehnologija i dostignuća. Na zahtev i izlagača i posetilaca aktivirana je "Berza korišćenih mašina" - polovne mašine, sa znatno nižim cenama, namenjene malim privrednicima koji tek pokreću svoj privatan posao.

Domaćin ovogodišnje GRAFIME je kompanija EUROPAPIER DUNAV DOO član grupacije Europapier, vodećeg dobavljača papira u 12 zemalja centralne i istočne Evrope.

Zajedno sa Grafimom 2019. održava i 27. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme - BIRO-EXPO, tematski orijentisan na kancelarijsko poslovanje: kancelarijski nameštaj, biro mašinе i pribor, kancelarijski materijal, poslovnа i dekorativnа galanterijа i dr. 

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri GRAFIME i Beogradskog sajma dodeliće tradicionalne simbolične nagrade: Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Sajam GRAFIMA održava se u hali 4 Beogradskog sajma od srede 25. septembra do subote 28. septembra, a radno vreme je od 10 do 18 časova. Cena ulaznice je 400 dinara, grupne ulaznice 300 dinara, grupne za studente i učenike 200 dinara i parkin po satu 150 dinara.

Organizator GRAFIME je Beogradski sajam:

Aleksandar Pavić, koordinator

tel: +381 (0)11 2655-831

Ljiljana Andrejević, saradnik na projektu

tel: +381 (0)11 2655-121

e-mail: grafima@sajam.rs

Više informacija o ovim sajmovima potražite na sajtu organizatora Beogradskog sajma i sajtu GRAFIME >>>

Galerija: