55. MEĐUNARODNI SAJAM AUTOMOBILA U BEOGRADU
19.03.2023.

 

55. Međunarodni salon automobila, najstarija i najuglednija manifestacija u sektoru automobilske industrije, održava se na Beogradskom sajmu od 22. do 28. marta 2023. godine pod sloganom - Koji je zvuk automobila?

U istom terminu održaće se i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme - Motopassion, koji ove godine doživljava svoje 15. izdanje. Slogan ove manifestacije je: Strast je uvek na dva točka.

Prema kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, ovogodišnji beogradski Salon automobila jedan je od tek 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu i jedini u ovom terminu.

Ovogodišnji Međunarodni salon automobila okupiće 250 izlagača, koji će predstaviti 33 automobilska i 7 brendova lakih privrednih vozila sa više od 40 premijera. Na sajmu će se ove godine po prvi put pojaviti dva potpuno nova brenda – Maserati i Geely.

Na „Motopassionu“ je svoje mesto obezbedilo 60 izlagača, sa više od 40 brendova motocikala, kvadova i skutera i velikim brojem brendova moto-opreme.

Pred posetiocima će se naći zaista reprezentativna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila ili neke od dodatnih usluga razreše na najbolji mogući način.

Reagujući na interesovanje posetilaca, i izlagači u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i rezervnih delova bili su izuzetno aktivni sa posebnim i atraktivnim promocijama kako standardne i univerzalne opreme tako i kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila. Biće predstavljen značajan izbor punjača za električna vozila te solarnih modula za primenu u auto-industriji i druge odgovarajuće infrastrukture.

Strateški partneri sajma automobila, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije i generalni sponzor kompanija DDOR Osiguranje Novi Sad i ove godine su nezamenjivi i kompetentni saradnici u realizaciji ove manifestacije.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova je u ovim turbulentnim globalnim privrednim, energetskim, komunikacionim, tehnološkim i tržišnim okolnostima, uspela da okupi sve svoje članice oko ideje i plana da se za beogradski Salon automobila pripremi što je moguće veći broj noviteta i premijera. Iako se pokazalo da je u postojećim okolnostima obezbeđivanje izložbenih primeraka izazov na granici nepremostivog, zastupnici brendova su se potruditi da na svojim izložbenim štandovima prikažu najnoviju ponudu sa međunarodnog tržišta. Tako je obezbeđeno da svi svetski proizvođači predstave trenutnu ponudu novih električnih, hibridnih i plug-in hibridnih modela, kao i najnovije ekološki usavršene modele sa konvencionalnim pogonima poslednje generacije.

DDOR osiguranje, generalni sponzor ove manifestacije, jedno od najvećih osiguravajućih društava na srpskom tržištu, kao deo Unipol grupe vodećeg evropskog finansijskog igrača, snažno je povezano sa automobilskom industrijom i uživa neuporedivu konkurentsku poziciju u segmentu osiguranja motornih vozila u Srbiji.

Udruženje proizvođača drumskih vozila, opreme i delova, nosioc OICA licence, jedan je od organizatora ovogodišnjih manifestacija i pored oga što se u svetu sajmovi ili otkazuju ili odgađaju za neka bolja vremena.

U izvesnoj meri sajam je redizajniran u smislu rasporeda celog izložbenog prostora, odnosno rasporeda izložbi, brendova i svih drugih eksponata i usluga po halama, što je od značaja za veliki broj posetilaca koji ovu manifestaciju prate duži niz godina.

Tako će se u hali 3 naći svi premijum brendovi, kao što su Mercedes, Maybach, BMW, Mini, Maserati, Audi, Porsche.

Svi ostali automobilski brendovi biće u centralnoj hali 1, gde će se smestiti velikani kao što su Volkswagen, Nissan, Chery, Škoda, Subaru, Geely, Volvo, Kia, Mazda, Renault, Dacia, Hyundai, Ford, MG, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Suzuki, Peugeot, Opel, Toyota, Honda, Seat i Cupra.

Motocikli i oprema će mesto pod sajamskim kupolama naći u hali 4, laka privredna vozila u hali 3A, a prateća automobilska oprema u halama 2 i 1A.

Radno vreme Salona automobila i sajma „Motopassion“ biće od 10 do 20 časova. Cena pojedinačne ulaznice 450 dinara, grupne 350, za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara. Cena porodične karte je 1.000 dinara. Cena parkinga u krugu Sajma 150 din/h, maksimalno 750 dinara po danu.

Za više informacija posetite sajt Beogradskog sajma i sajt sajma automobila >>>

Kontakt informacije:

Beogradski sajam

Bulevar vojvode Mišića 14, 11040 Beograd, Srbija

Zoran Lupšić, koordinator projekta

Danijela Aleksić, saradnik na projektu

Vesna Dimitrijević, administrator projekta

Tel: +381 11 2655-917; +381 11 2655-517; +381 11 2655-617

e-mail: auto@sajam.rs