56. BEOGRADSKI SAJAM NAMEŠTAJA
31.10.2018.

 

Na Beogradskom sajmu će se od 6. do 11. novembra 2018. održati 56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) i 56. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, najbitniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja. Sajam je mesto koje tokom šest dana postaje bitna tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom nameštaja ali i onih koji su zainteresovani za nju. Beogradski Sajam nameštaja je manifestacija na kojoj posetioci mogu da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti industrije nameštaja i ujedno mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, dizajnera, inženjera, arhitekata i šire javnosti. Ovogodišnje izdanje stavlja u fokus proizvođače i kompanije okrenute proverenim vrednostima, kao i mlade snage u usponu.

Beogradski sajam nameštaja će ugostiti neke od vodećih regionalnih (Srbija, Slovenija, Hrvatska, BiH) i svetskih (SAD, Austrija, Nemačka, Italija, Poljska, Turska) proizvođača nameštaja i distributera. Na Sajmu će se ove godine predstaviti novi internacionalni i regionalni izlagači profilisani u artisanskoj izradi sa velikom posvećenošću detaljima i kvalitetu, kao što su italijanski Arketipo, nemačka Bora, austrijski Team 7, domaći Plus Minus i mnogi drugi. Posetioci će ponovo moći da vide kompaniju Prostoria iz Hrvatske, koju znaju kao vodeću u regionu kada je reč o kvalitetu i okrenutosti inovacijama, zatim švajcarski WOAK i domaći Gir.

Veliki broj prestižnih kompanija koje će izlagati ove godine pokazuju da je Beogradski sajam sve atraktivniji i da se vraća na mapu bitnih evropskih dešavanja.

Dizajn specijalitet Beogradskog sajma nameštaja predstavlja Design Talks-Razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma. Ove godine Design Talks će imati veoma dinamičan program i okupiće veliki broj eminentnih govornika iz cele Evrope.

Vrhunac manifestacije predstavlja nagrada Zlatni ključ koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2018. godinu. Ove godine žiri čine zaista zanimljiva i uticajna imena iz oblasti dizajna, arhitekture i biznisa.

Paralelno sa Sajmom nameštaja, možete pogledati i poslednje novosti iz oblasti izradnih materijala, kao i mašine i alate za razvijanje drvne industrije.

Od izuzetne važnosti za drvno prerađivačku industriju, sajam je platforma koja okuplja sve proizvođače i aktere industrije nameštaja i drvne industrije kao mesto gde se premijerno predstavljaju tehničko – tehnološke inovacije. U Hali 5 biće izložene mašine, alati i repromaterijali za drvnu industriju.

Široka paleta sajamske ponude obuhvata: repromaterijale za izradu nameštaja uključujući građu, stolarske ploče, furnire, folije, kant trake i dr., repromaterijale za površinsku obradu i spajanje, boje i lakove, sve vrste lepkova, razređivača, brusnih papira i dr.

Asortiman okova i ukrasa za nameštaj čine: bravice, šarke, kvake, ručice, žice, opruge i ukrasni elementi, a ponudu repromaterijala dopunjuje i bogat izbor tekstila, tkanina i kože za nameštaj, tehnološki novi materijali, poliuretanske pene, elementi od gume i plastike, sunđeri i dr.

Najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, pilane, sušare, kao i mehanički, električni i pneumatski alati prikazaće na sajmu kojom brzinom se inoviraju i razvijaju perspektivne industrije – drvna i industrija nameštaja.

Na jednom mestu posetioci će moći da vide:

NAMEŠTAJ ZA STANOVANJE

- Dnevne sobe - Spavaće sobe

- Dečije sobe

- Predsoblja

- Trpezarije

- Kuhinje

- Kupatila

NAMEŠTAJ ZA OPREMANJE OBJEKATA

- Kancelarijski nameštaj

- Nameštaj za opremanje ugostiteljskih objekata i hotela

- Nameštaj za opremanje ostalih javnih objekata

POSEBNE VRSTE NAMEŠTAJA

- Stilski/Klasični nameštaj

- Nameštaj od bambusa, ratana, egzota, baštenski nameštaj

UREĐENJE ENTERIJERA

- Projektovanje i opremanje enterijera i izrada nameštaja po narudžbini

- Podne i zidne obloge

- Rasveta

- Ugradni nameštaj

- Galanterija i dekor

REPROMATERIJALI

- Repromaterijali za izradu nameštaja

- Rrepromaterijali za površinsku obradu i spajanje

- Okovi i ukrasi za nameštaj

- Ostali repromaterijali za industriju nameštaja

MAŠINE, OPREMA I ALATI ZA OBRADU DRVETA

- Mašine i oprema

- Alati

OSTALO

- Institucije i udruženja

- Nacionalne izložbe

- Stručna literatura

- Ostalo

Za poslovne posetioce sajmova namenjeni su B2B sastanci, kao brz i efikasan način da se lično upoznaju potencijalni partneri na štandovima izlagača. B2B poslovni portal namenjen je registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Sajma nameštaja. Registracija na portalu omogućava besplatnu promociju kompanijama i mogućnost zakazivanja B2B sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima.

56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije održaće se od 6. do 11. novembra 2018. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4, dok će se od 6. do 10. novembra u hali 5 paralelno odvijati 56. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije. Radno vreme sajmova je: utorak-sreda od 10 do 19 časova, četvrtak-nedelja od 10 do 20 časova.

Organizator sajmova je:

BEOGRADSKI SAJAM

Bulevar vojvode Mišića 14

11000 Beograd, Srbija

Tel: + 381 11 2655 231, 2655 831, 2655 919

e-mail: namestaj@sajam.rs

Galerija: