60 GODINA IMLEKA
01.01.1970.

 

Kompanija Imlek, regionani lider mlekarske industrije i sinonim za kvalitet u oblasti prerade mleka i mlečnih proizvoda, obeležila je u decembru 2013. godine značajan jubilej – 60 godina uspešnog poslovanja.

 

 

Kompanija Imlek osnovana je 1953. godine i čine je više proizvodnih pogona i distributivnih centara u regionu. Danas je to kompanija koja posluje na teritorijama Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Duga tradicija, stručni kadrovi, savremena tehnologija i stalno unapređivanje proizvodnje, rezultiralo je da Imlek danas, 60 godina nakon osnivanja, proizvodi vise od 100 različitih mlečnih proizvoda. Pored jasno prepoznatljivih brendova, kao sto su Moja Kravica, razne vrste mleka, posebno se ulaže u segment funkcionalnih proizvoda, koji povoljno utiču na različite aspekte ljudskog organizma i zdravlja. U godini kada se obeležava šezdesetogodišnjica poslovanja, Imlek je potrošače obradovao uvođenjem organskog portfolija proizvoda Bello Organic.

Od privatizacije 2003. godine, Imlek je investirao skoro 120 miliona evra u proizvodnju i unapređenje svog kvaliteta, i 60 miliona u sirovinu, omogućene su lokalne subvencije i krediti za farmere, stimulisano je povećanje proizvodnje, uspostavljanje sistema za navodnjavanje i modernizacija farmi i pogona. Kontinuirano se ulaže u istraživanja, zaposlene i tehnologiju.

 

 

Imlek je kompanija poznata po mnogobrojnim društveno odgovornim aktivnostima. Pored aktivnosti na polju očuvanja zaštite životne sredine, Imlek je poznat i po raznovrsnim i učestalim donacijama dečijim institucijama. Takođe, kompanija Imlek se može pohvaliti i saradnjom sa UNICEF-om dugom preko pola veka. Pored zalaganja za škole bez nasilja, pojedinačnih stipendija za đake i studente, u protekle tri godine svakog meseca Imlek je isporučivao 5000 paketa za sve majke u porodilištima Srbije.