63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća (UFI)
15.05.2019.

 

Od 21. do 24. maja 2019. u pet hala Beogradskog sajma, pod sloganom „Vreme je za nove tehnologije“, održaće se najveći, najznačajniji i najreprezentativniji regionalni razvojno-tehnološki događaj te vrste u ovom delu Evrope, 63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije (Industrija 4.0). Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti. Ovaj koncept ukazuje na nove mogućnosti i izazove, usmerava na prepoznavanje novih uticaja i posledica ubrzanih tehničko-tehnoloških dešavanja.

Sajam tehnike okuplja sve relevantne domaće i brojne strane izlagače, među kojima su i ključni promoteri tehničko-tehnoloških trendova u svetu. Koncepcijski akcenat Sajma je na inovacijama i novim tehnologijama, na „fabrikama budućnosti“ i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi.

Svoja tehničko-tehnološka ostvarenja demonstriraće i promovisati više od 600 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih ili projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, start-up projekata i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja. Oko polovine ukupnog broja izlagača dolazi iz inostranstva.

Ove godine je za sajamski prostor (oko 16.000 m2) konkurisalo 30% više stranih kompanija nego domaćih. Primetna je veća zainteresovanost firmi iz Kine za promociju opreme i mašina. Ruska Federacija će posredstvom Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije, na najvišem nivou predstaviti domete i istraživanja svojih najuglednijih instituta u oblasti budućih efikasnih tehnologija. Premijerno nastupaju izlagači iz Finske i nekoliko uvozno-izvoznih kompanija iz Egipta. Sigurne su i nacionalne izložbe i grupni nastupi izlagača iz Češke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Turske.

Sami izlagači predstaviće u svojim izlagačkim programima više od 100 inovacija i noviteta, najviše sektorima 3D tehnologija, robotike, CNC mašina, primene laserskih tehnologija, obrade plastike, automatizacije proizvodnih procesa, mernih instrumenata, alata. Pri tome, oko polovine prijavljenih inovacija odnosi se na domaće firme.

Gotovo svi najvažniji državni i obrazovni činioci u promociji inovacija i naučnih, tehničko-tehnoloških istraživanja od Ministarstva, nauke, tehnologije i tehnološkog razvoja, preko Fonda za inovacionu delatnost, Centra za promociju nauke ili Naučno-tehnološkog parka, do najznačajnijih obrazovnih i naučno-istraživačkih instituta i institucija, daće svoj pečat i u izlagačkom i u okviru izuzetnog stručnog pratećeg programa Sajma tehnike.

Izlagačima i poslovnim posetiocima Sajma tehnike namenjen je B2B poslovni portal Talk B2B. Registracija na ovom portalu omogućava Vam besplatnu promociju kompanije i mogućnost zakazivanja sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima.

63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održava se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Radno vreme sajma biće od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, poslovna propusnica je 1.500 dinara, grupne ulaznice koštaju 300 dinara, ulaznice za đake i studente su 100 dinara, a parkiranje u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu.

Više informacija potražite na sajtu Beogradskog sajma, organizatora Sajma tehnike >>>

Bojana Dašić, koordinator projekta – organizator manifestacije

tel: +381 (0)11 2655-311, 3615-357

Tatjana Gavrilović

tel: +381 (0)11 2655-179

Zorana Dukić-Čelar

tel: +381 (0)11 2655-946

e-mail: tehnika@sajam.rs

www.sajamtehnike.rs

Galerija: