86. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU
06.05.2019.

 

Novosadski Sajam će od 11. do 17. maja 2019. okupiti sve značajne aktere agrobiznisa i drugih privrednih grana oslonjenih na poljoprivredu iz ovog dela Evrope, ali i iz 60 zemalja sa svih kontinenata na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu (UFI)

Na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, istovremeno se prezentuju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primena nauke u poljoprivredi, izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Najaktuelnije teme iz oblasti agrara, obrađuju se kroz stručne skupove, okrugle stolove, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse. Poslovna okupljanja, podrazumevaju i sustrete sa privrednim, naučnim i političkim delegacijama, ali i direktne sastanke privrednika iz celog sveta na Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B.

Pre i tokom Poljoprivrednog sajma, komisije za ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga ocenjuju kvaliteta proizvoda i usluga u 30 robnih grupa. Priznanja najboljima se uručuju na svečanostima u kongresnom centru "Master".

Aukcija stoke, najboljih primeraka goveda, ovaca, koza, svinja i konja biće održana na Manježu Novosadskog sajma.

Bogat prateći program poljoprivrednog sajma čine:

• Takmičenje u preponskom jahanju

• Takmičenje u vožnji zaprega

• Revija fijakera i promocija dece vozača

• Prolećni festival vina

• Poklon-igra za posetioce

• Porodični dan

• Izložba sitnih životinja

• Agropoligon

• Dan stočara sa svečanim defileom nagrađenih grla stoke

• Veče šampiona

Konferencije, poslovni i stručni skupovi, savetovanja, promocije i prezentacije, posvećene agraru u Kongresnom centru Master, u stopu će pratiti događaje na izložbenim prostorima 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Tradicionalno se u Kongresnom centru organizuju AgroB2B susreti, kao i uručenja priznanja najboljima na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga.

Posetioce Međunarodnog poljoprivrednog sajma sa kupljenim ulaznicama očekuju vredni pokloni: dva traktora i pneumatska sejalica. Darodavac traktora „Belarus 82.1“ je Agropanonka iz Novog Sada. Kompanija Kite doo Novi Sad poklanja traktor „John Deere 5045 2wd", a sejalicu „Ozdoken“ poklanja kompanija VGP doo iz Rumenke. Za učestvovanje u poklon-igri potrebno je popuniti kupon koji se nalazi na poleđini ulaznice i ubaciti ga u kutiju kod Fontane, na otvorenom prostoru Sajmišta.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma ove godine je Italija, a po prvi put zemlja prijatelj je država iz Afrike-Tunis.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Novi Sad.

Generalni sponzor poljoprivrednog sajma je Generali osiguranje Srbija doo Beograd, a zlatni sponzor je kompanija Aldahra Rudnap doo iz Iriga.

Cene ulaznica nisu menjane u odnosu na prethodnu godinu. Pojedinačne koštaju 600 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina. Porodični dan je sreda 15. maj. Tada cela porodica sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Poljoprivredni sajam može da poseti uz jednu kupljenu ulaznicu koja košta 600 dinara.

Međunarodni poljoprivredni sajam će trajati od 11. do 17. maja, a radno vreme je od 9 do 19 časova.

Više informacija o ovom događaju potražite na sajtu organizatora 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma Novosadskog sajma >>>

Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad, Srbija

Telefon: +381(0)21/483-00-00

E-pošta: info@sajam.net

SEKTOR ZA SAJAMSKU DELATNOST

Tel. +381 (0)21/483-01-02

E-pošta: komerc@sajam.net

POSLOVI SA INOSTRANSTVOM

Tel. +381 (0)21/483-01-21

E-pošta: ino@sajam.net

PREDSTAVNIŠTVO U BEOGRADU

Tel. +381 (0)11/362-51- 49

E-pošta: biljana.segovic@sajam.net

SEKTOR ZA INTEGRISANE MARKETING KOMUNIKACIJE

Tel. +381 (0)21/483-01-32

E-pošta: marketing@sajam.net

SEKTOR ZA KONGRESNE AKTIVNOSTI

Tel. +381 (0)21/483-07-77

E-pošta: kongresnicentar@sajam.net

SLUŽBA ZA OCENU KVALITETA

Tel. +381 (0)21/483-01-37

E-pošta: ocena.kvaliteta@sajam.net

DIREKCIJA ZA TEHNIČKU REALIZACIJU SAJAMSKIH PRIREDBI

Tel. +381 (0)21/483-07-01

E-pošta: tehnika@sajam.net

www.sajam.net