BAŠTA U SRCU GRADA
28.03.2018.

 

Na Beogradskom sajmu će se od 3. do 7. aprila održati 23. Međunarodni sajam hortikulture-BEOPLANT FAIR, kao i 40. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova. BeoPlantFair 2018. održava se pod sloganom “Bašta u srcu grada” i upotpunjen je sa još dve srodne manifestacije: 21. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme “MotoPlantExpo”...

Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair 2018, svoje 23. izdanje imaće od 3. do 7. aprila. Istovremeno se održavaju još dve srodne manifestacije: 21. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme “MotoPlantExpo”.

“Bašta u srcu grada” slogan je Sajma hortikulture, koji svakog proleća privlači veliko interesovanje posetilaca, a bogata ponuda idejnih rešenja za uređenje vrtova, dvorišta ili balkona, kao i najraznovrsnijih proizvoda i usluga, predstavlja pravu atrakciju za sve ljubitelje cveća i zelenila.

Izlagači pripadaju različitim oblastima hortikulture i predstaviće uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu…

Koncept Sajma hortikulture zasnovan je na sintezi stručnog, edukativnog i estetskog, a celokupan program sastoji se iz četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organik fest i MotoPlantExpo.

Interaktivan i sadržajan stručni prateći program podrazumeva predavanja i prezentacije, demonstracije iz raznih oblasti hortikulture uz učešće eminentnih domaćih i inostranih predavača i prezentera, a odraz je dugogodišnje kvalitetne saradnje sa profesionalnim i strukovnim udruženjima i organizacijama. Uz edukativni segmet manifestacije zastupljeni su i zabavni sadržaji, kreativne radionice, takmičenja i nagrade za učesnike i posetioce.

Sajam hortikulture i prateće manifestacije održaće se u halama 2 i 1a Beogradskog sajma.

U istom terminu održava se i 40. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova.

Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

Među eksponatima Sajma nautike nalaze se ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi, kojima mogu da pozavide i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije. Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, dok su ekologija i bezbednost na vodi postale neizostavne teme.

Poseban akcent se stavlja na segment lova i ribolova, koji svake godine zauzima sve značajniju poziciju, gde se mogu videti veliki ali i mali distributeri i proizvođači opreme za ova dva hobija ili sporta, kako za koga.

Sajam nautike, lova i ribolova uvek ima i bogat prateći sadržaj – stručna predavanja i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije.

Sajam nautike, lova i ribolova će se održati u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Radno vreme sajma je od 3. do 6. aprila od 10 do 19 časova, a 7. aprila sajam će biti otvoren od 10 do 17 časova. Ulaznice koštaju 300 dinara, za grupne posete (više od 20 osoba) cena je 200 dinara, a cena parkinga je 100 dinara po započetom satu.

Organizator sajmova je Beogradski sajam:

BeoPlantFair

Koordinator projekata Zoran Gligorić

Tel: +381 (0)11 2655 486

Hortikultura i Motoplant

Sanja Ognjanović Kocić

Tel/Fax: +381 (0)11 2655 892

e-mail: hortikultura@sajam.rs

Nutika, lov i ribolov

Filip Kočić

Tel: +381 (0)11 2655 931

Mob: +381 63 690 369

Kristina Radović

Tel/faks: +381 (0)11 2655 546

Mob: +381 63 597 346

e-mail: nautika@sajam.rs

Više informacija o ovim događajima potražite na sajtu Beogradskog sajma >>>

Galerija: