DESETI ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE U KRAGUJEVCU
01.01.1970.

 

Od 12. do 15. septembra u Kragujevcu će se održati 10. ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE, druga po veličini agrarna manifestacija u Srbiji.

Najveći jesenji poljoprivredni sajam u našoj zemlji održaće se u organizaciji Šumadija Sajma i Grada Kragujevca, uz podršku sponzora sajma kompanije Agromarket iz Kragujevca i prijatelja sajma kompanije Dunav Osiguranje iz Beograda.

10. ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE okupiće prioizvođače i distributere poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane, đubriva, opreme za vinogradarstvo, mašina i opreme za mužu i mnogih drugih delatnosti u okviru agrara. Tradicionalno u okviru Sajma održava se i najveća regionalna izložba ovaca, konja, krava, svinja i sitnih životinja.

Više od stotinu izlagača iz Srbije će učestvovati na jubilarnom Desetom šumadijskom sajmu poljoprivrede u Kragujevcu, a oko 4oo odgajivača će na izložbama prikazati razvoj stočarstva u regionu. Predstaviće se 12 najvećih odgajivača svinja, 90 odgajivača sitnih životinja, 74 grla simentalske rase. Organizatori najavljuju bolji i bogatiji stručni i prateći program na Sajmu, izložbe pčela, pasa i prvi put ove godine, izložbu malih priplodnih ovnova.

Na tribinama, prezentacijama i okruglim stolovima u Medija centru na Šumadija Sajmu gostovaće veliki broj agrarnih stručnjaka, profesora resornih fakulteta iz zemlje i inostranstva, uz veliko interesovanje poljoprivrednika i značajno prisustvo nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija.

Manifestacija je tokom godina rasla i razvijala se, pa je i broj i kvalitet izlagača sa godinama rastao. Početna izložba poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije na otvorenom pretvorila u veliki regionalni sajam na preko 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od čega je u modernoj, novoizgrađenoj sajamskoj hali na 1.600 kvadrata obezbeđen prostor izlagačima iz zemlje i okruženja.

Robne grupe:
Poljoprivredna mehanizacija, mašine i oprema za prehranu, mašine i oprema za stočnu hranu, mašine i oprema za klanice, mašine i oprema za mužu, priključne mašine, delovi za poljoprivredne mašine, mlečni proizvodi, mlekarske mašine, oprema za navodnjavanje, oprema za poljoprivredu, oprema za stočarstvo, oprema za šumarstvo, oprema za svinjarstvo, oprema za vinogradarstvo, oprema za živinarstvo, plastenici, hemijski proizvodi, prehrambeni proizvodi, med i oprema za pčelarstvo, alkoholna i bezalkoholna pića, ambalaža, stočna hrana, semenska roba, sredstva za zaštitu bilja, cveće i dendro materijal, đubriva, naučne institucije, farme, udruženja, finansijski sektor, osiguranje.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz i parking su besplatni.

Program sajma, spisak izlagača, prijave i više informacija o svemu naći ćete na sajtu organizatora Šumadija Sajma...

Projektni tim sajma:

Jelena Uzunović
Tel: +381 (0) 34 503 500, 301 687
Mob: +381 (0) 60 234 0 617
email: jelena@sumadijasajam.rs

Marija Miljković
Tel: +381 (0) 34 503 519
Mob: +381 (0) 60 234 0 607
email: maja@sumadijasajam.rs

Pogledajte kako je bilo prethodne godine (Foto):