FINAL SZR HAJDUKOVO – STRUČNJACI ZA BRUŠENJE
06.07.2024.

 

SZR FINAL iz Hajdukova je osnovan daleke 1990. godine i otpočeo je svoju karijeru u delatnostima brušenja. Danas je to firma specijalizovana za brušenje nestandardnih navoja za delove alata za brizganje plastičnih masa.

U prvim godinama poslovanja FINAL se bavio poslovima oštrenja raznih reznih alata, što kasnije prerasta u poslove proizvodnje i oštrenja specijalnih, nestandardnih reznih alata.

Delatnost FINALA danas je:

- Brušenje unutrašnjih i spoljnih navoja

- Profilno ravno i kružno brušenje

- Ostalo brušenje

Brušenje unutrašnjih i spoljnih navoja je proces obrade koji se koristi za precizno oblikovanje i glačanje navoja unutar rupa (unutrašnji navoji) ili na spoljnim površinama (spoljni navoji) komponenti. Ovaj postupak je ključan u proizvodnji delova kao što su vijci, matice i drugi elementi gde je važno osigurati tačnost i funkcionalnost navoja. Brušenje se obično vrši pomoću specijalizovanih brusnih alata koji mogu postići visoku preciznost i glatkoću navoja, čime se osigurava da delovi savršeno prianjaju i rade kako je predviđeno.

Brušenje navoja je proces obrade koji se koristi za precizno oblikovanje i glačanje navoja na metalnim ili drugim materijalima. Ovaj postupak se često primenjuje u industriji kako bi se osigurala tačnost i glatkoća navoja, što je ključno za njihovu funkcionalnost i pouzdanost u upotrebi.

Brušenje profila je tehnika obrade koja se koristi za precizno oblikovanje površina komponenti u skladu sa zahtevanim geometrijskim specifikacijama. Ovaj proces se često primenjuje u proizvodnji alata, matrica, mašinskih delova i drugih preciznih komponenti gde je potrebno postići visoku tačnost i glatkoću površina. Brušenje profila obuhvata korišćenje specijalizovanih brusnih alata koji mogu detaljno oblikovati različite konture i profile, čime se osigurava da finalni proizvod zadovoljava stroge standarde kvaliteta i funkcionalnosti. Ovaj proces često zahteva napredne tehnologije i vešte operatere kako bi se postigli željeni rezultati u smislu dimenzionalne preciznosti i estetskog izgleda komponenti.

Brušenje raznih noževa je važan aspekt održavanja kuhinjskih alata i drugih oštrica. Precizno brušenje omogućava očuvanje oštrine noževa, što je ključno za efikasnost i sigurnost njihove upotrebe. Postoje različite tehnike brušenja prilagođene različitim vrstama noževa, što zahteva poznavanje materijala i geometrije oštrice. Pravilnim brušenjem, čuva se funkcionalnost noževa i produžava njihov radni vek.

Brušenje delova plastičnih alata je proces koji se koristi za oblikovanje i finiširanje plastičnih komponenti alata. Ovaj proces može uključivati uklanjanje viška materijala, glačanje površina i oblikovanje delova kako bi se postigla željena geometrija i glatkoća. Brušenje se obavlja pomoću specijalizovanih brusnih alata i tehnika koje su prilagođene za rad sa plastičnim materijalima, čime se osigurava da finalni alati budu funkcionalni, precizni i estetski prihvatljivi za svoju namenu u proizvodnji.

Tehnološke mogućnosti omogućavaju da se FINAL bavi i sitnijim metalostrugarskim poslovima, kao i poboljšanjem materijala procesom cementiranja i kaljenja.

Kontakt FINAL SZR Hajdukovo:

Adresa

Palić Salaš 47a, 24414 Hajdukovo, Srbija

Telefon

024 475 80 46

064 15 67 029

E-mail

finalhajdukovo@gmail.com

istvan@szrfinal.com

Više informacija potražite na sajtu SZR FINAL Hajdukovo >>>

Više informacija o SZR Junior FINAL na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>

Više informacija o SZR FINAL Senior  na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>

Galerija: