KORONA ODLAŽE SAJAMSKE MANIFESTACIJE U SRBIJI
26.03.2020.

 

U Srbiji su posle proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa (COVID-19) otkazane i odložene mnoge planirane sajamske manifestacije na naša dva najveća sajma: Beogradskom i Novosadskom... 

Beogradski sajam je kao organizator sproveo odluku Vlade Republike Srbije kojom se zabranjuje održavanje javnih skupova u zatvorenim prostorima, pa su odmah odložene sajamske manifestacije:

- DDOR BG CAR SHOW

- Međunarodni sajam motocikala - Motopassion

- Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

- Sajam građevinarstva - SEEBBE

- Sajam hortikulture

Odložene su i manifestacije koje organizuju partneri:

- Sajam kozmetike - Dodir Pariza

- Dečiji sajam

- Sajam „Treće doba 55+“

- Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola 

U međuvremenu donešena je i odluka da se u hali 1 Beogradskog sajma postavi 3.000 bolničkih kreveta za izolaciju obolelih od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom.

Beogradski sajam će kao kompanija koja prvenstveno vodi računa o zajednici u kojoj posluje, blagovremeno obaveštavati javnost o daljim aktivnostima i planiranom programu.

Više informacija o svemu i novom kalendaru sajamskih priredbi potražite na sajtu Beogradskog sajma >>>

Novosadski sajam obaveštava da pažljivo prati razvoj situacije, mere i preporuke Vlade Republike Srbije u vezi sa globalnom pandemijom korona virusa.

S obzirom na to da je 87. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, jedna od najvećih i najznačajnijih sajamskih priredbi u Srbiji ali i regionu, bio planiran od 16. do 22. maja, o svakoj izmeni i odluci u vezi sa održavanjem Poljoprivrednog sajma organizator Novosadski sajam će blagovremeno informisati izlagače i posetioce.

Za sve dodatne informacije možete pozovati telefon 021/483-00-00.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu doneo je odluku, uz konsulatciju sa ministrastvom odbrane, da će Novosadski sajam pripremiti svoje kapacitete, za prijem 1.000 zaraženih korona virusom sa blagom kliničkom slikom.

Više informacija o svemu i novom kalendaru sajamskih priredbi potražite na sajtu Novosadskog sajma >>>

OSTANI KOD KUĆE

Zaštiti sebe i druge