Nove usluge i režim rada Online Privrednog Imenika Srbije
01.01.1970.

 

Upravo je obavljeno redovno mesečno osvežavanje baze podataka na serveru Privrednog Imenika Srbije, novim informacijama o privrednim subjektima iz Republike Srbije, prikupljenim u toku prošlog meseca. Istovremeno su na server postavljeni novi podaci za ažuriranje elektronskog izdanja Privrednog Imenika Srbije (Update i Upgrade).

Privredni Imenik Srbije radi na poboljšanju i uvođenju novih servisa na svojim internet stranicama, koji će za rezultat imati veću ažurnost baze podataka, kvalitetnije informacije o delatnostima privrednih subjekata i druge usluge kojima će se povećati bezbednost rada i brzina pristupa podacima za registrovane korisnike Online Privrednog Imenika Srbije...

Veća ažurnost

Korisnicima internet izdanja Privrednog Imenika Srbije svi novi podaci o privrednim subjektima Srbije bili su dostupni najkasnije 30 dana od momenta prijema upitnika ili oglasnog materijala u toku redovnog mesečnog ažuriranja baze podataka na serveru. Uskoro Online Privredni Imenik Srbije počinje sa osvežavanjem baze podataka izdanja na svakih 7 dana, čime će se ubrzati postupak prezentacije podataka o novoosnovanim privrednim subjektima.

Podaci za elektronsko izdanje Privrednog Imenika Srbije ažuriraju se kvartalno (tromesečno), a korisnicima ovog programskog paketa je omogućeno ažuriranje samog programa (upgrade) i podataka (update) preko interneta korišćenjem opcije za učitavanje novih podataka i programa. Trenutno su dostupne najnovije verzije i baze podataka i samog programa, a korisnici ih mogu preuzeti preko interneta uz napomenu da je neophodno da rade sa registrovanom verzijom programa. Više o načinu preuzimanja novih programa i podataka za elektronsko izdanje Privrednog Imenika Srbije možete pročitati na Upgrade & Update.

Kao i do sada podatke o Vašoj firmi možete proveriti na stranicama za pretrage online Privrednog Imenika Srbije. U slučaju da podataka nema ili su nepotpuni možete ih nam dostaviti preko obrasca za ažuriranje, a izdavač se obavezuje da će ih u najkraćem roku ažurirati u bazi podataka i potom objaviti u svim izdanjima Privrednog Imenika Srbije.

Nova klasifikacija delatnosti

Privredni Imenik Srbije već koristi prilagođenu kategorizaciju delatnosti, baziranu na staroj klasifikaciji delatnosti i međunarodnoj klasifikaciji roba i usluga sa originalnom nomenklaturom šifara delatnosti, tako da će u vrlo kratkom roku biti izvršeno usaglašavanje sa novom klasifikacijom delatnosti, pri čemu će biti ažurirane sve neophodene promene u šifarnicima delatnosti i dodate nove šifre sa odgovarajućim nazivima i opisima delatnosti. Sve o Klasifikaciji delatnosti moći će da vide registrovani korisnici na novim stranicama Online Privrednog Imenika Srbije, sa deteljnim opisom svih privrednih kategorija i delatnosti uz primenu novih šifara delatnosti. Privredni Imenik Srbije će svim registrovanim korisnicima omogućiti pretragu zvanične klasifikacije delatnosti i opciono određivanje tačne pretežne delatnosti, kao i dodatnih delatnosti.

Registracija korisnika

U skladu sa uslovima korišćenja sadržaja sajta Privrednog Imenika Srbije u novembru 2010 počinjemo sa registracijom korisnika. Pored ostalog, ovo je neophodan korak i zbog sprečavanja potencijalnih zloupotreba sadržaja i resursa sajta, pritom imajući u vidu potrebe za brzinom u radu i pristupu sadržajima od strane naših pretplatnika i ostalih registrovanih korisnika.

Kao i do sad većina sadržaja internet prezentacije Privrednog Imenika Srbije biće dostupna i vidljiva bez ograničenja svim posetiocima sajta. Obavezna registracija biće neophodna posetiocima sajta koji žele da bez ograničenja pristupe pretraživaču baze podataka Privrednog Imenika Srbije i novim stranicama Klasifikacije delatnosti. Tako na primer neregistrovani korisnici neće moći da u pretragama vide sve podatke o firmama, osim ukoliko se ne radi o oglašivačima, čiji su podaci na sajtu Privrednog Imenika Srbije dostupni svim posetiocima bez ograničenja. Takođe neregistrovani korisnici neće moći da pristupe stranama nove Klasifikacije delatnosti, koje nisu samo informativnog karaktera, već imaju svoju praktičnu ulogu kod pretraživanja sadržaja imenika, ažuriranja podataka vezanih za delatnosti firmi i komparativnog određivanja tačnih delatnosti za privredne subjekte koji pored pretežne delatnosti imaju potrebu da deklarišu još neke od aktivnosti koje obavljaju.

Oglašivači i pretplatnici na izdanja Privrednog Imenika Srbije biće automatski uvedeni u evidenciju kao registrovani korisnici sa pravom da u toku trajanja pretplate besplatno pristupaju svim sadržajima na sajtu Privrednog Imenika Srbije bez ograničenja. Za sve ostale zainteresovane Privredni Imenik Srbije omogućiće da pod vrlo povoljnim uslovima dobiju mogućnost registracije preko korišćenja mesečnih, tromesečnih i godišnjih paketa za pretplatu na Online Privredni Imenik Srbije...