POČEO 40. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU
23.02.2018.

 

Juče je u Beogradu počeo 40. Međunarodni sajam turizma, jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi, koja okuplja na desetine hiljada posetilaca i na kojoj se predstavljaju turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori itd. Istovremeno se održavaju 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme–HORECA i 9. Međunarodni sajam vina-BEOWINE.

40. Sajam turizma održaće se na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara 2018. godine. Očekuje se više od 1.200 izlagača iz rekordnog broja zemalja.

Raznovrstan prateći program sajma obuhvata brojna predstavljanja, promocije, predavanja, forume, nastupe i nagradne igre, pri čemu se posebno izdvajaju nastupi Nacionalne turističke organizacije Grčke i promocija turističkih potenciojala regiona Ruske Federacije i kulturnih ruta gradova u kojima se održava Svetsko prventstvo u fudbalu 2018. godine.

Sajam turizma održava se u halama 1, 1a, 2a, 3, 3a i 4 Beogradskog Sajma.

Pošto su hotelijerstvo i ugostiteljstvo pokretačka snaga turističke privrede, nije čudo što se 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme–HORECA održava istovremeno sa Sajmom turizma.

U izlagačkom delu posetioci mogu da vide opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, radnu odeću i obuću, suvenire, stručnu literaturu i publikacije. Posebnu pažnju na Sajmu hotelsko–ugostiteljske opreme zavređuju proizvođači i uvoznici poznatih brendova u oblasti IT rešenja, ozvučenja i rasvete. Izlagači predstavljaju najsavremenije proizvode i usluge, ali i trendove u načinu poslovanja, snabdevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata.

Sajam hotelsko ugostiteljske opreme–HORECA održava se u hali 2c Beogradskog sajma.

Radno vreme Sajma turizma i HORECA je 22. februara od 10 do 18 časova, 23. i 24. februara od 10 do 19 časova i 25. februara od 10 do 17 časova.

Od 22. do 24. februara u halama 3 i 3a Beogradskog sajma održava se i 9. Međunarodni sajam vina-BEOWINE, na kojem se pored domaćih vinara predstavljaju i brojni regionalni i svetski poznati proizvođači vina. BeoWine Fair je mesto gde se intenzivno promoviše vinski turizam, pa je logično da se ova manifestacija održava istovremeno sa Sajmom turizma. Proizvodnja i distribucija vina inače je jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji.

Na BEOWINE sajmu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju vina. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo.

Radno vreme Sajma vina je od 10 do 19 časova 22. i 23. februara i od 10 do 20 časova 24. februara.

Cene ulaznica za Sajam turizma i prateće sajmove je 300 dinara, grupna ulaznica 200 dinara i parking se naplaćuje 200 dinara po započetom satu.

Organizator sajmova je Beogradski sajam:

Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 (0)11 2655 377, 3613 279

Fax: +381 (0)11 2655-722

Nikola Andrić

e-mail: nikola.andric@sajam.rs

Nikola Vuković

e-mail: nikola.vukovic@sajam.rs

Više informacija o ovim događanjima potražite na sajtu Beogradskog sajama i Sajma turizma >>>