POČEO 42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU
20.02.2020.

 

Danas je u Beogradu počeo 42. Međunarodni sajam turizma, jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, koja uvek privuče na desetine hiljada posetilaca i na kojoj se predstavljaju turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori. Ovogodišnja priredba odvijaće se u halama Beogradskog sajma od 20. do 23. februara pod sloganom “Put pod noge”.

Sajam turizma privukao je ove godine još veći broj izlagača, poslovnih posetilaca. Prema rečima Danke Selić, generalne direktorke Beogradskog sajma, ove godine na Sajmu turizma učestvovaće više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, a NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, ocenio je da su odnosi dve zemlje u poslednjih nekoliko godina sve jači i u oblasti politike, privrede i turizma.

Prvi put ove godine na sajmu će se predstaviti Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

Za sve koji sa nestrpljenjem očekuju leto 2020. godine, Sajam turizma je jedinstveno mesto koje podstiče na nova putovanja, otkriva nove destinacije koje se tek promovišu u Srbiji, gde posetioci mogu da se upoznaju sa sveobuhvatnom i premijernom ponudom popularnih odmarališta i hotela, i na licu mesta ostvare popust, uporede cene i odluče se za svoj idealan odmor.

Popusti na Sajmu turizma kreću se od 5 do 50 posto, u zavisnosti od agencije i destinacije, a iz bogate sajamske ponude posetioci će biti u prilici da izaberu putovanja prema svojim afinitetima.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma Beogradski sajam nastaviće da realizuje Hosted buyer program i brojne B2B aktivnosti i organizuje dolazak profesionalnih turističkih predstavnika i kupaca iz regiona, Evrope i sveta, koji dugi niz godina uspešno posluju u turizmu. Organizovan u saradnji sa poslovnim partnerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, poslovni B2B portal dostupan je i namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju na sajmu.

Tradicionalno, istovremeno sa Sajmom turizma odvijaće se još tri renomirane sajamske manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“.

Posetioci Sajma turizma, vina, ugostiteljstva i suvenira, pored ekskluzivnih sajamskih pogodnosti, odabira destinacija za putovanje i odmor uživaće svim čulima u ukusima i mirisima gastronomske ponude, specijaliteta ovog podneblja, ali i degustaciji najboljih vina, rakija, pića, kao i suvenira iz svih krajeva Srbije.

Sajam turizma odvijaće se u halama 1, 1A, 2A i 4 Beogradskog sajma, a radon vreme je 20. 21. i 22. februara (četvrtak, petak i subota) od 10 do 19 časova, a u nedelju 23. februara od 10 do 18 časova.

Cene ulaznica su 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara. Parking košta 200 dinara po satu.

Organizator sajma turizma je Beogradski sajam:

Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija

Dragan Zečević, koordinator projekta

Aleksandra Milosavljević, saradnik na projektu

Nataša Panić, saradnik na projektu

Zdenka Kostić, saradnik na projektu

Dragana Kovačević, administrator projekta

Tel. 011/2655-342, 2655-866, 2655-206, 2655-017, 2655-307, 2655-239

e-mail: turizam@sajam.rs

Više informacija o ovim događanjima potražite na sajtu Beogradskog sajma i Sajma turizma >>>