POMOĆ ZA UGROŽENE U POPLAVAMA
01.01.1970.

 

Pozivamo sve privredne subjekte iz Republike Srbije da prema svojim mogućnostima uzmu učešće u akciji za prikupljenje pomoći za ugrožene u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju.

U prvom trenutku reagovali su svi državni organi na sprečavanju poplava i u pomoći ugroženom stanovništvu, a svedoci smo fantastične reakcije široke javnosti u Srbiji koja se na sve moguće načine odmah uključila u sve akcije. Značajna pomoć brzo je stigla iz država našeg regiona, Slovenije, CrneGore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Bugarske, zatim iz Nemačke, Austrije, Češke, Ruske federacije, Belorusije i velikog broja zemalja iz čitavog sveta, a stigao je i prvi kontigent humanitarne pomoći Ujedinjenih nacija...

Vlada republike Srbije, koja je 15. maja 2014. proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije zbog opasnosti od poplava, je pored ostalih mera pomoći ugroženima, otvorila dinarski i devizni račun na koje se mogu uplatiti sredstva namenjena za pomoć postradalima u poplavama.

Dinarski račun za pomoć ugroženima: 840-3546721-89

Svrha uplate: Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti-poplave

Namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava: 01-504619-100193230-000000-0000

Danas je Vlada Republike Srbije saopštila da je od 18. maja 2014. moguća uplata humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem PayPal servisa iz 193 zemlje i regiona. Račun pripada diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu, odakle se novac direktno prebacuje na račun Vlade Srbije namenjen pomoći ugroženima od poplava. Humanitarnu pomoć, preko PayPal servisa, moguće je uplatiti na adresi floodrelief.gov.rs

Pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Srbije može se slati i putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora: Telenor, Telekom i VIP mobil. Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Žiro-račun Grada Beograda i Sekretarijata za finansije je: 840-744141843-14

Model 97, poziv na broj: 39-501-04.

Više informacija o svemu potražite na sajtu Vlade Republike Srbije>>>

Tek nam predstoji otklanjanje posledica i saniranje štete koja je očigledno ogromna. Biće potrebna velika sredstva za uspostavljanje normalnih uslova za život i rad na teritorijama pogođenim poplavama. U tom smislu, redakcija Privrednog Imenika Srbije predlaže svim privrednim subjektima iz Republike Srbije da pored prve pomoći koju su pružili u novcu, robi, tehničkim sredstvima i radu, u svoje planove za naredni period uključe, svako prema svojim mogućnostima, novčana sredstva za pomoć u obnovi i pokretanju privrednih aktivnosti na teritorijama pogođenim poplavama.