PRIVREDNI IMENIK SRBIJE - SIGURNIJE I BRŽE NA NOVOM SERVERU
20.01.2021.

 

Usled sigurnosnih rizika u proteklih nekoliko dana web sajt Privrednog Imenika Srbije nije radio. U pitanju je bio klasičan hakerski napad na bazu podataka koji je, kada nije uspeo, prouzrokovao situaciju prekomernog iskorišćenja resursa na starom serveru usled čega je došlo do prekida rada....

Naglašavamo da podaci pretplatnika Privrednog Imenika Srbije nisu bili u opasnosti ni u jednom trenutku napada hakera ali smo zbog sigurnosti bili prinuđeni da privremeno prekinemo rad. U međuvremenu smo unapredili bezbednost sajta i prebacili se na brži server. Za web hosting Privrednog Imenika Srbije od sada je zadužen Unlimited.rs dobro poznati domaći hosting koji radi po svetskim standardima.

Ova situacija nije nova i ovakvi napadi se dešavaju skoro redovno, samo su manje maliciozni, a po pravilu potpuno neuspešni. Međutim poslednji napad je nažalost prouzrokovao prekid rada sajta, po našem mišljenju krivicom starog provajdera web usluga koji nije dovoljno pažnje posvetio svojoj infrastrukturi kako bi i dalje obezbedio kvalitetan i stabilan web hosting, što je osnovni preduslov za rad portala kao što je Privredni Imenik Srbije.

Naš novi provajder web hostinga Unlimited.rs ne samo da je obezbedio bezbedan server sa vrhunskim performansama, već i odličnu tehničku podršku, dostupnu i spremnu da rešava probleme korisnika.

Više informacija o Unlimited.rs >>>