PUŠTENA U RAD NAJVEĆA OFFSHORE VETROELEKTRANA NA SVETU
01.01.1970.

 

Izvor: Vesti 05.07.2013. Siemens doo Beograd

Najveća offshore vetroelektrana na svetu, London Array, za koju je SIEMENS isporučio 175 vetroturbina i mrežnu konekciju, svečano je puštena u rad. Zajedno sa kompanijom Dong Energy, SIEMENS će biti zadužen i za servisiranje vetrenjača prema dugoročnom sporazumu.

 

 

Vetroelektrana London Array, ukupnog kapaciteta od 630 megavata, nalazi se na ušću Temze na oko 20 km od obala Kenta i Eseksa i proizvodiće dovoljno električne energije za potrebe oko 500.000 britanskih domaćinstava.

SIEMENS je isporučio i montirao 175 turbina na vetar, od kojih svaka ima prečnik rotora od 120 metara i snagu od 3,6 MW. Kompanija je obezbedila i konekciju ka mreži, a električna energija koju stvaraju vetrenjače na moru prenosi se do obale visokonaponskim podmorskim kablovima.

SIEMENS je lider na tržištu za offshore vetroelektrane, konekcije ka mreži i servis offshore vetroelektrana. Kompanija je već montirala više od 1.100 turbina na moru, ukupnog kapaciteta od 3,4 GW, od kojih se preko dve trećine nalazi u Velikoj Britaniji. Najveća tržišta za takve proizvode, Velika Britanija i Nemačka, imaju ambiciozne planove razvoja. Obe zemlje planiraju brzu i veliku ekspanziju generisanja priobalne energije. U Nemačkoj je uspešna tranzicija elektične energije ka ispunjavanju budućih potreba moguća jedino uz dalji rast priobalne energije vetra. Nemačka vlada planira da instalira 10 gigavata (GW) priobalnih kapaciteta do 2020. godine. Cilj Velike Britanije je do 18 GW struje koju stvara vetar do 2020. godine, što bi činilo jednu petinu potreba za električnom energijom u Britaniji.

SIEMENS AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 360.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. SIEMENS je u proteklih 160 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja. Svoju široku paletu visoko-tehnoloških proizvoda i usluga kompanija SIEMENS integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja i medicine. Više informacija o kompaniji možete pronaći na web stranici: www.siemens.com

SIEMENS je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 800 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća, a tradicionalno najveći obim posla odvija se u oblastima industrije, energetike, medicinske opreme i sigurnosnih sistema. U SIEMENS-ovoj fabrici Large Drive Factory u Subotici proizvode se i montiraju generatori za vetro-elektrane. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs

 

 

 

SIEMENS u Privrednom Imeniku Srbije:

Siemens doo Beograd>>>

Siemens Large Drive Factory Subotica>>>