SAJAM KINESKIH PROIZVOĐAČA 2018 U BEOGRADU
26.05.2018.

 

Od 24. do 26. maja 2018. u Belmax Centru u Beogradu se po drugi put održava SAJAM KINESKIH PROIZVODA, na kojem će svoje proizvode predstaviti preko 60 kompanija iz kineske provincije Džeđang. Izlagači će imati priliku da predstaei svoje proizvode iz oblasti građevinskih i dekorativnih materijala, elektronike i elektrotehnike, rasvete, mašina i prateće opreme.

Ovaj jedinstveni događaj, koji predstavlja svojevrsnu platformu za saradnju srpskih i kineskih privrednika, prvi put je dobio priliku u 2017.godini da predstavi potencijale jedne od najrazvijenijih kineskih regija zemljama Balkana i to upravo u Beogradu, a nakon što je događaj uspešno protekao, organizatori su odlučili da i ove godine organizuju isti događaj.

Domaćin sajma je Ministarstvo ekonomije regije Džeđang. Džeđang sa glavnim gradom Handžo, broji preko 60 miliona stanovnika, a predstavništva preko 500 najuspešnijih kompanija sveta nalaze se upravo u gradovima ove regije. U protekloj godini izvozna vrednost ove regije u instranstvo iznosila je preko 287 milijardi dolara, dok je u uvozna vrednost inosila preko 90 milijardi dolara, što najbolje dokazuje ogroman potencijal ove oblasti.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu, što je najveći pokazatelj važnosti ovog događaja po ekonomiju i saradnju Kine i zemalja Balkana.

Sajam se održava u Belmax Centru – centru za trgovinu i logistiku u Zemunu, koji je tehnička podrška sajma, a nalazi se na adresi Autoput 20, u Zemunu, na raskrsnici autoputeva E70 i E75.

Sajam će za posetioce biti otvoren u periodu 24 – 26. Maj, od 10 do 17 časova. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Više informacija o svemu potražite na sajtu Belmax Centra >>>