ŠTRUDLICA - PRAVE DOMAĆE ŠTRUDLE U BEOGRADU
07.11.2019.

 

Štrudlica je počela sa radom u julu 2017. godine kada je otvorena prva specijalizovana radnja za štrudle u Beogradu u ulici Maksima Gorkog broj 5, prekoputa Kalenić pijace, gde se prave domaće štrudle od svežih sastojaka po tradicionalnoj bačkoj recepturi od kiselog testa. Sada prave domaće štrudle možete naći i na još jednoj lokaciji u Beogradu: Štrudlica u Takovskoj broj 12.

Štrudla može biti napravljena uz veoma mali trošak ako se štedi na filu, a čak i takve štrudle su veoma ukusne, međutim u Štrudlici preferiraju bogat fil i smatraju da je potrebna određena kritična količina fila da bi se postigla idealna kombinacija ukusa fila i testa.

Strudel na nemačkom jeziku znači vrtlog, što je asocijacija na način na koji je fil umotan u testo.

Osim slavne štrudle sa makom u Štrudlici se pripremaju štrudle sa raznim sezonskim voćem, džemovima, orasima i bundevom.

Štrudla sa makom pripremamo se sa filom od čistog maka, bez ikakvih dodataka, a mak se melje i pari na mleku, kako bi bio ukusniji.

Za štrudle sa sezonskim voćem, voće kao što su jabuke i višnje koje se koristi za punjenje štrudli, nabavlja se isključivo od proverenih poljoprivrednih domaćinstava.

Mak i orah se takođe kupuju direktno od proizvođača, a domaće džemove od kajsije i šljive koji se koriste za punjenje kiflica i salčića, sami prave u Štrudlici po starim receptima.

Tokom jeseni i zime, kada ima svežih bundeva, priprema se i štrudlu sa bundevom, koja je zaštitni znak radnje, kao i štrudla sa slatkim sirom, kakvu nije moguće kupiti bilo gde drugde u Beogradu.

Za pogačice sa čvarcima u Štrudlici koriste sveže domaće čvarke, što potpuno transformiše ukus pogačice i čini je pravim specijalitetom.

U svakom momentu kuvarice iz Štrudlice prave štrudle, kiflice, salčiće, pužiće i pogačice, kako se koja štrudla ili pecivo proda, nova već stiže. Sve se radi na licu mesta, od pravljenja testa nadalje, što je i glavno objašnjenje zašto su štrudle tako ukusne. Ovaj proces zahteva vreme, tako da se može desiti da neka vrsta štrudle još nije gotova kada kupac uđe u radnju, ali kupci onda biraju drugu štrudlu i niko se ne žali, jer znaju da su dobili svežu štrudlu pravo iz rerne.

Ako su vam potrebne veće količine, Štrudlica može pripremiti bilo koju štrudlu za vaše proslave. Naravno, štrudle se pripremaju na sam dan slavlja, a možete naručiti i druge slatke i slane specijalitete iz asortimana Štrudlice. Probajte štrudle iz Štrudlice i otkrićete zašto se kaže da su Vojvođani majstori za štrudlu, a da je Štrudlica najbolja radnja za domaće štrudle u Beogradu.

Više informacija potražite na sajtu Štrudlice >>>

Informacija za kontakt sa Štrudlicom na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>