Sajam u Kelnu
01.01.1970.

 

Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru, kao predstavništvo Sajma u Kelnu, nudi sve usluge oko ugovoranja i organizacije učešća preduzeća iz Srbije kao izlagača ili posetioca na odgovarajućem sajmu. Sajam u Kelnu je jedinstvena prilika da predstavite svoje proizvode, proširite i unapredite svoj posao, susretnete nove i aktuelne partnere, upoznate najnovije trendove i najsavremenija poslovna rešenja.

Sajam u Kelnu predstavlja jedan od najvećih sajamskih prostora na svetu, u čijoj se organizaciji odvija oko 70 međunarodnih sajmova godišnje. Veliki broj predstavlja vodeće svetske sajmove u određenim oblastima. Izrazito međunarodni karakter sajmova u Kelnu potvrđuje 2,2 miliona posetilaca svake godine. Otprilike 1/3 posetilaca i oko 50% izlagača dolazi iz inostranstva.

Keln se nalazi u samom srcu Evrope. Grad se odlikuje izuzetno dobrom saobraćajnom infrastrukturom. Sajam se nalazi u centru grada i poseduje sopstvenu Inter City Express stanicu, do koje se sa aerodroma stiže javnim prevozom (S-Bahn 13). Nedavno su uvedeni izuzetno povoljni letovi German wings do kelnskog aerodroma (Cologne / Bonn). Sa ovog aerodrama poleću letovi prema 130 destinacija i rekordni broj Low-Cost letova. Keln se nalazi na raskrsnici 10 evropskih autoputeva. Hotelski smeštaj u gradu raspolaže sa preko 50.000 kreveta.

Više o sajmu u Kelnu možete pročitati na korporativnoj strani Delegacije nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru, uključujući i podatke za kontakt i kalendar sajamskih priredbi, kao i na web sajtu Delegacije. Takođe možete posetiti veoma dobro organizovan web sajt Sajma u Kelnu na engleskom jeziku ili sajtove pojedinačnih sajamskih manifestacija...

 

Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru predstavlja deo spoljnotrgovinske nemačke privredne komore koja u 80 zemalja širom sveta ima 120 predstavništava. Preko 40.000 nemačkih preduzeća članovi su AHK. U ovom trenutku oko 250 nemačkih preduzeća, koja zapošljavaju preko 20.000 radnika, poslovno je aktivno u Republici Srbiji.

Glavni zadatak Delegacije nemačke privrede u Srbiji je podrška nemačkim firmama prilikom stupanja na tržište, njegovog istraživanja i uspostavljanja poslovnih kontakata. Usluge Delegacije i njenog servisa (DE International) kreću se od rešerširanja adresa preko pružanja informacija prilikom traženja poslovnih partnera i podrške pri pregovorima, pa sve do sastavljanja individualnih tržišnih studija. Između ostalog Delegacija nudi i usluge prevođenja, obaveštenja o pravnim i carinskim pitanjima, kao i PR usluge. Takođe se bavi organizaciom različitih dešavanja, pri čemu projekti poput sajma u Kelnu i već prisutnog Minhenskog sajma imaju posebnu težinu i značaj za privredne subjekte u Srbiji.